40/2021 - Törkeen hyvän porkkanakakun ohje jakoon
Oikein lämmintä lokakuun ensimmäistä keskiviikkoa jokaiselle lerpsufanille tasapuolisesti! Lokakuu on ihan jepajees kuu, mutta syyskuun ruskan jälkeen sen tuoma pimeys, kosteus ja epävakaat säät pakottavat keksimään jotain mukavaa syystekemistä sisällä - ja mikäs sen mukavampaa, kuin leipominen! Oikeastaan mun mielestä voitaisiin harkita, että lokakuu nimettäisiin uudelleen leipomislokakuuna - nyt on aikaa leipoa pakkanen täyteen herkkuja loppuvuotta varten! Tänään lerpsussa jaamme kovin törkeän hyvän ja salaisen porkkanakakun ohjeen, jonka olemme saaneet käsiimme kajaanilaisesta reseptikirjasta. Maistelija-kokemusasiantuntijana voin vahvistaa, että on muuten melkoista herkkua!
TÖRKEEN HYVÄN PORKKANAKAKUN OHJE
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl fariniinisokeria
3 dl öljyä
1 dl maitoa
6 dl jauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
200 g porkkanaraastetta, leipomisen kokemusasiantuntijan mukaan se on kolme isohkoa porkkanaa
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy sekä maito ja sekoita kevyesti.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne hiljalleen, varovasti sekoittaen munasokerivaahdon sekaan.
3. Lisää raastetut porkkanat varovasti taikinaa käännellen.
4. Levitä taikina uunipellille ja paista sitä 175 asteessa uunista riippuen noin 20 - 30 minuuttia.
KUORRUTE
Maraboun valkosuklaalevy (SALAINEN ASE!!!)
250 g mascarponejuustoa
1 - 2 rkl tomusokeria
1. Sulata suklaa.
2. Sekoita mascarponejuusto ja tomusokeri sulatetun suklaan sekaan ja levittele piirakan päälle nuolijan avulla. Päälle voi ripotella esim. hasselpähkinärouhetta!
Ja ei muuta kuin leipomaan! Jos innostettu leipomaan tätä ihanuutta, ottakaa leipomuksesta kuva ja tägätkää @lapikasry mukaan! : ) Näin päästään näkemään, kun törkeen hyvä porkkanakakku valloittaa maailmaa!
- Minna (leipoja) Veera (maistelija)